Ndihmë Fëmijëve me Kancer (NFK) u themelua në vitin 2006 me iniciativën e prindërve me qëllim të përkrahjes së stafit të repartit Hematologjik/Onkologjik në Klinikën Pediatrike të QKUK. Këta prindër kanë përjetuar vet çfarë donë të thotë të kesh fëmiun e sëmurë nga kanceri prandaj kanë qenë të dedikuar që të bëjnë krejt çka është e mundur që të ndihmojnë në trajtimin e fëmijëve Kosovarë në këtë Repart. Në fillim të aktivitetit në Repart kushtet ishin shumë të rënda, me një infrastrukturë të varfër dhe praktikisht ishin pa mjete pune. Prej 2006 deri më tani NFK me aktivitete të ndryshme ka arritur që të ndihmon në përmirësimin e shërbimit onkologjik ndaj fëmijëve të sëmurë dhe ende vazhdon punën në këtë drejtim.

Falë ndihmës financiare nga donatorët zemërgjërë, laboratori i Reparti është pajisur me instrumentin Flowcytometry për analiza speciale të gjakut si edhe me paisje tjera speciale.

Ne ende vazhdojmë të mbledhim donacione që do të ndihmojnë blerjen e reagjensave dhe materialeve tjera specifike të nevojshme për fëmijët që
mjekohen në këtë Repart.

Në Nëntor të vitit 2015, me vendim të njëanshëm dhe pa shqyrtuar dokumentacionin e prezentuar, banka TEB na ka mbyllur llogarinë tonë.

Për NFK,

Ilir Gorani,
Drejtor ekzekutiv<\div>

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash playerDhuro Tani